Etzade Restaurant Eşsiz Anadolu Lezzetleri

Testi Kebabı Nereye Ait – Testi Kebabı Nerede Yenir?

Testi kebabı, Türk mutfağına ait bir yemektir. Anadolu mutfağının en lezzetli ve geleneksel yemeklerinden biridir testi kebabı. Kapadokya bölgesi ile özdeşleşmiştir ve Avanos ilçesinde üretilen farklı boyutlardaki testilerde pişirilir. Testi kebabı, adını pişirme yönteminden almaktadır. Çünkü, yemek testi içerisinde uzun süre pişirilerek özgün lezzetini kazanır. Özellikle Nevşehir ve Yozgat yöresine özgü olan testi kebabın yapımı oldukça kolaydır.

Testi kebabının yapımında kullanılan testiler genellikle kil ya da seramik malzemeden yapılmıştır. Biz Etzade Restoran olarak kil malzemeden yapılmış testileri kullanıyoruz. Bu testiler geniş ağızlı, dar boyunlu bir kap olarak tasarlanmıştır. Testi kebabı yapımında kullanılan testilerin yemek pişirmeye uygun özellikte olması oldukça önemli bir unsurdur.

Anadolu lezzetlerinde birisi olan testi kebabı, genellikle kuzu eti, soğan, domates, biber ve baharatlarla hazırlanır. Testi kebabı, özellikle testi içerisinde piştiği için kullanılan malzemelerin lezzetleri birbirine geçerek çok özel bir aroma kazanır. Bundan dolayı malzemelerin düzenlenmesi önemlidir. Testilerin ağızları hamurla kapatılır ve tandırda veya fırında pişirilir. Piştikten sonra testi kırılarak servis edilir.

Arnavutköy de Etzade Restoran İstanbul da yaşayanlar için testi kebabını İstanbul da yapmaya başladı.

Testi Kebabı Nasıl Yapılır?

Testi kebabı, Nevşehir ve Yozgat yöresine özgü, toprak testide pişirilen lezzetli bir kebaptır. Hazırlaması oldukça kolaydır, ancak pişirme süresi biraz uzundur. Genellikle kuzu etinden yapılır. Kuzu etinin yağı ve dokusu testi kebabının aromasına ve kıvamına katkıda bulunur.

Testi kebabının malzemeleri

Kuzu eti (dana eti de olabilir)
Soğan, domates, yeşilbiber
Domates salçası, biber salçası,
Tuz, karabiber, pul biber
Sıvı yağ ve tereyağ
Yeterince sıcak su
Kilden yapılmış testi

Testi kebabı, fırında veya odun ateşinde pişirilebilir. Etzade restoran odun ateşinde (közde) yaklaşık 2,5 saatte pişiriyor. Yemeye hazır testi kebapları müşterilerimizi özel hissettiren özel testi kırma şovları ile müşterilerimizin yanında kırılarak servis edilir.

Testi Kebabı Kaç Saatte Pişer

Testi kebabının pişirme süresini etkileyen faktörler vardır. Bunların başında pişirme yöntemi ve kullanılan testinin büyüklüğü başta gelir. Fırında testi kebabının pişme süresi 1,5 ile 2 saat arasında değişiklik göstermektedir. Odun ateşinde ise ortalama 2 ile 2,5 saat arasında değişiklik gösterir.

İstanbul ‘da Testi Kebabı Nerede Yenir?

sahip bir mekândır. Kışın odun sobası başında testi kebabı yemek bir ayrıcalıktır. Yazın ise sizi Kapadokya da hissettiren bir ortamda yapay peri bacalarının arasında testi kebabını tadabilirsiniz. Mekân ve lezzet ile unutulmaz anılar yaşayabilirsiniz.

Sizde Fikret Ustanın lezzetli ellerinden testi kebabı, dana lokum, tas kebabı ve daha birçok eşsiz Anadolu lezzetlerini tatmak için 0212 682 05 05 nolu telefonu arayarak rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Etzade'de kendinizi özel hissedeceksiniz.

hemen ara